Автобиография
Програми
Web Blog B
 
O Y A N   B O Y C H E
V Скинове & Fonts
Книга за Гости Игри
Лични Снимки Михаел Шумахер
Моите Приятели       Връзки
Меню
   
Инфо
 
Вашето IP:
 18.191.84.32
 
Дата и час:
27 Април 2024
05:16:41
 
Последна актуализация:
04 Януари 2024
 
Вие сте посетител №:
04.2024г. 2422
(2024г.) (0)

Посетители - ботове:
04.2024г. 2422
(2024г.) (12094)

 
 

Valid XHTML 1.0 Transitional

 
Новини
Новини за месец Август 2007
Проблем със cyrus-imapd след обновяване на db
Gentoo Linux, db-4.3.29-r2 и cyrus-imapd-2.2.12-r4
Вторник, 21 Август 2007
Oracle Berkeley DB (db) е водеща система за управление на бази от данни (СУБД) с отворен код. Системата се интегрира лесно с различни приложения, като предоставя в ръцете на разработчиците бързо, надеждено, постоянно и с почти нулева администрация средство за локално съхранение на данни. Oracle Berkeley DB е библиотека, която директно се свързва с вашите приложения. Приложенията, които я използват, извикват прости функции към базата от данни (локално), за разлика от популярните релационни бази от данни (които изпращат съобщения на отдалечен сървър). По този начин Oracle Berkeley DB елиминира евентуалните проблеми и неудобства в представянето на клиент-сървер архитектурата. Избягват се също така и SQL заявките към базата от данни и се дава възможност на приложенията с предсказуеми схеми да стартират значително по-бързо.

Това е дефиницията, която ни дават на сайта на Oracle. Не знам колко е бърза и надежна СУБД, но на мен лично ми създаде достатъчно проблеми. При обновлението на една от моите машини с операционна система Gentoo Linux се натъкнах на досаден проблем с db4 или още казано Oracle Berkeley DB. Доколкото разбрах от Интернет проблема е в несъвместимост м/у версиите на Oracle Berkeley DB. Нямам точна представа къде точно е проблема, но за по-любознателните от мен има достатъчно информация в Интернет, част от нея съм систематизирал в линковете в края на статията. Тук само ще дам информация как аз си реших проблема, не знам дали е 100% правилно или не, но при мен свърши работа :).

Публикувано в Софтуер
Коментари: 0

Разходка в Централен Балкан
21.07 - 28.07.2007
Неделя, 5 Август 2007
Дойде отпускарският сезон и всеки започва да се услушва къде да избяга от жегите и да прекара по най-добрия начин своята почивка. Както винаги по-голямата част избират на първо място морето. В моя случай на първо място бе планината и 2007 година бе ред на Стара планина. Балканът е любимата ми планина в България. Значително по малко хора посещават Стара планина и поради тази причина почивката е значително по-спокойна. В хижите винаги има свободни места, а и отношението към туристите, според мен, е на по-добро ниво, в сравнение например с Рила и Пирин. Стара планина запленява туристите не само със своите природни красоти, но и с паметниците на културата разположени на нейната територия. За съжаление една част от тях, къде нарочно, къде поради човешка небрежност и безинтересованост са изоставени на произвола, силно занемарени, ограбени в последствие и още куп глупости на човешката мисъл. Но нека да се върнем на същността, а тя е да покажем красотата на Балкана. Дано всеки от нас да си вземе бележка и да допринесе за опазването й.

Публикувано в Лични
Коментари: 0


<< Назад
© Боян Бойчев