Автобиография
Програми
Web Blog B
 
O Y A N   B O Y C H E
V Скинове & Fonts
Книга за Гости Игри
Лични Снимки Михаел Шумахер
Моите Приятели       Връзки
Меню
   
Инфо
 
Вашето IP:
 18.206.48.243
 
Дата и час:
30 Ноември 2023
18:37:22
 
Последна актуализация:
17 Юли 2022
 
Вие сте посетител №:
11.2023г. 3572
(2023г.) (0)

Посетители - ботове:
11.2023г. 3572
(2023г.) (43805)

 
 

Valid XHTML 1.0 Transitional

 
Новини
Skype 1.4 за Linux
Проблем със запис от микрофон - ALSA настройки
Събота, 20 Октомври 2007
Skype е програмка, която Ви позволява да говорите безплатно навсякъде по света, с всеки, който използва Skype (компютър-компютър). Чрез нея също така може да се осъществи телефонна връзка от компютър към мобилен или стационарен телефон, като за целта се плаща съответната такса. Skype има възможност и за размяна на съобщения, файлов трансфер, осъществяване на видео връзка и други. Версиите на Skype за Линукс по принцип са по-ограничени като възможности от тези за Windows. В текущата версия на Skype за Линукс (Skype for Linux 1.4 Gold, The Panacea) най-осезаема е липсата на възможността за видео връзка. На 4 Октомври 2007г. Skype 1.4 излезе от Beta стадий и премина към стабилната си ("златна") версия. Но към темата как да поправим проблемите с микрофона, ако имаме такива...

На първо място бъдете сигурни, че сте с последната версия на Skype за Линукс (за момента Skype for Linux 1.4 Gold, The Panacea). Тази версия може да изтеглите от официалния сайт и по-точно от Skype for Linux.

Ако използвате Fedora Core 6 или Fedora 7 следвайте следните стъпки за инсталация на Skype:
Цитат
[root@hostname ~]# yum install qt4
[root@hostname ~]# yum install qt4-x11
[root@hostname ~]# yum install libsigc++20
[root@hostname ~]# rpm -Uvh skype-*.rpm

Стартирайте Skype, изберете Option -> Sound Devices. Запазете настройките по подразбиране за микрофона, т.е. Sound In: Default device (default). Натиснете бутона Make a test call. Ако тестовият разговор е преминал успешно, може да отдъхнете и да се наслаждавате на Skype и Linux. Ако ли НЕ, продължавайте четенето на статийката.

Вероятно Skype не записва от вашия микрофон и проблемът е в ALSA настройките, а не в самия Skype. Опитайте следните стъпки, за да разрешите проблема (за целта използвайте терминал):
  1. [root@hostname ~]# alsamixer и после преминете към изглед "Capture" с помощта на TAB клавиша. Другия вариант е да извикате директно [root@hostname ~]# alsamixer -V capture. Ако имате повече от една карта прочетете ръководството за alsamixer.
  2. Бъдете сигурни, че са маркирани Mic и Capture слайдерите. Ако някой от тях не е маркиран, направете това като натиснете клавиша SPACE, когато сте върху съответния слайдер.
  3. Натиснете два пъти клавиша ESC за изход от alsamixer и след това напишете в терминала [root@hostname ~]# alsactl store

Пробвайте отново тестовия разговор в Skype. Надявам се да съм Ви помогнал. Ако проблемът Ви не е разрешен, питайте Google :)!

Полезни връзки по темата:

Публикувано в Развлечения, Софтуер

Коментари (0)

[ Зареди друг код ]  CAPTCHA Image


<< Назад
© Боян Бойчев