Автобиография
Програми
Web Blog B
 
O Y A N   B O Y C H E
V Скинове & Fonts
Книга за Гости Игри
Лични Снимки Михаел Шумахер
Моите Приятели       Връзки
Меню
   
Инфо
 
Вашето IP:
 3.140.242.165
 
Дата и час:
24 Април 2024
08:47:39
 
Последна актуализация:
04 Януари 2024
 
Вие сте посетител №:
04.2024г. 2131
(2024г.) (0)

Посетители - ботове:
04.2024г. 2131
(2024г.) (11803)

 
 

Valid XHTML 1.0 Transitional

 
Новини
Записване на сайта cisco.netacad.net под Линукс
Дали е възможно с Adobe Flash Player 9?!
Вторник, 24 Април 2007
Този семестър реших да запиша изборен курс "Операционна система Solaris" в СУ "Св. Климент Охридски". Реших да си припомня някои познания по Solaris, пък и този беше единствения възможен курс, който ми допадна от веднъж. Указа се, че леко съм се заблудил в началните ми очаквания за дисциплината. Официалното й име било "SOF-Solaris-07", което в детайли пък било "Fundamentals of UNIX" или казано на български - "Основи на UNIX".

Обучението се извършва основно Online и моят любезен преподавател ме бе регистрирал в Cisco Networking Academy (Cisco Мрежова Академия).

Изискваха се няколко допълнителни стъпки от моя страна за завършване на регистрацията и за целта отидох на сайта. Тук вече бях "приятно" изненадан от първия ми сблъсък със CISCO...

Страницата http://cisco.netacad.net/ ме пренасочи към http://www.cisco.com/web/learning/netacad/index.html. Там в раздела "Academy Users Log In" смело започнах да въвеждам моите временни потребителско име и парола. Много кавички щяха да станат - затова "смело" го изнасям в ново изречение. Неприятно впечатление ми направи, че записването става не толкова сигурно, колкото съм очаквал (директно по http), но може и да греша. Въведох си коректно данните, които бях получил на email от моя преподавател и напред към бутона "Go". "Go", ама не отидох много далеч. Озовах се на чисто бяла страничка http://cisco.netacad.net/cnams/public/Checker.jsp, която "стоеше и си мълчеше". Разгледах сорс кода на отворената страница - една форма, три скрипта. В единият скрипт се прави проверка на версията на Adobe Flash Player Plugin и предприема съответните действия и т.н. Не задълбах сериозно в сорс кода, но крайния резултат бе разочароващ за мен.

За мое съжаление, трябваше да използвам Windows и в този случай не за игри. Успешно завърших регистрацията с Mozilla Firefox!

По-късно се опитах с новите си потребителско име и парола да се запиша на сайта, но упорито пак под Линукс. Резултатът беше същия.

Попаднах в Интернет на теми, които описват по-детайлно проблема, по надолу ще намерите връзки към тях. Тези теми бяха започнати преди повече от 2 месеца. Та всичко това ми се стори доста "смешно", останах с много лоши впечатления за CISCO и техния академичен сайт.

Тук само с едно изречение ще систематизирам с прости думи проблема - страницата на CISCO не разпознава правилно Adobe Flash Player 9 за Линукс и по-точно плъгина към съответния браузър. От там и проблем с пренасочването към друга страница и така нататък, не задълбах.

Слава богу, имало задна вратичка за потребителите на Линукс и указания плейър: http://cisco.netacad.net/cnams/public/Login.jsp. Тук за радост на всички Линукс потребители записването става безгрешно и успешно.

Всичко това ми се стори доста "странно" за фирма с голямо име като CISCO. Месеци наред този проблем не е решен. Може и аз да не съм прав, но все пак, аз съм един обикновен потребител под Линукс.

Ето и обещаните връзки, които ми дадоха тази информация:

Публикувано в Софтуер


<< Назад
© Боян Бойчев