Автобиография
Програми
Web Blog B
 
O Y A N   B O Y C H E
V Скинове & Fonts
Книга за Гости Игри
Лични Снимки Михаел Шумахер
Моите Приятели       Връзки
Меню
   
Инфо
 
Вашето IP:
 54.196.114.118
 
Дата и час:
29 Март 2024
09:31:11
 
Последна актуализация:
04 Януари 2024
 
Вие сте посетител №:
03.2024г. 3082
(2024г.) (0)

Посетители - ботове:
03.2024г. 3082
(2024г.) (9073)

 
 

Valid XHTML 1.0 Transitional

 
Новини
Новини за месец Януари 2007
Задаване на име на мрежова карта в Linux използвайки udev
Gentoo Linux и udev-103
Четвъртък, 25 Януари 2007
Програмата udev позволява на Linux потребителите да имат динамична /dev директория и дава възможност за задаване на постоянни имена на хардуерните устройства.

Частен случай на описаното по горе е задаването на постоянно име на мрежова карта. Това може да ви се наложи при конфигурирането на Linux Gateway машина, разбира се с повече от един мрежови интерфейс. В този случай реда на мрежовите интерфейси са от съществено значение и всяка една промяна на този ред би довело до значителни проблеми. В тази статия ще дам пример с конфигурирането на три мрежови интерфейса и на проблемите, които се натъкнах по време на тази операция.

Публикувано в Софтуер
Коментари: 0

Fedora Core 6 и gbgoffice-1.4-1.peio.fc4
Segmentation fault
Четвъртък, 11 Януари 2007
БГ Офис помощник (GTK версия) или още gbgoffice е една от най-полезните програмки правени в България. Тя е аналог на широко разпространената в Windows средите програмка SA Dictionary, но притежава и някои допълнителни екстри. Част от екстрите са допълнителните речници - речник на компютърни термини, политехнически речник, речник на диалектите и др.

Наскоро (17.11.2006) инсталирах gbgoffice-1.4-1.peio.fc4 (от rpm пакет) на чисто нова Fedora Core 6. Всичко премина безпроблемно при инсталацията - допълнителните библиотеки, самия пакет, речници (както и при FC5)! Но за разлика от FC5 не пожела да "запали"...

Публикувано в СофтуерРедактирана на 13 Септември 2020
Коментари: 0

Добре дошли в собствения ми блог
Boyan Boychev Web Blog
Неделя, 7 Януари 2007
Здравейте и добре дошли на всички в Boyan Boychev Web Blog. Днес, 7 Януари 2007 година, стартирам собствения ми web блог, който надявам се ще бъде полезен и интересен за много хора.

На първо място искам да честитя на всички българи новата 2007 година и да им пожелая много здраве, щастие и по-добри времена в Европейския съюз.

Тук и сега е времето да напиша кратко резюме на това, което ще съдържа блога. Текстовете, които ще намерите в този раздел на страницата ми, ще наричам "новини". Една голяма част от тях може би ще бъдат новини само за мен, но въпреки това се надявам да бъдат в полза и на много от Вас. Част от новините ще бъдат свързани с обществото - какво ми е направило впечатление и така ли трябва да бъде? В това число влизат и новините в сферата на изкуството, културата, спорта и други обществено значими области от живота на човека. По-голямата част от новините ще бъдат в областта на информационните технологии, тъй като по образование съм информатик и работата ми е свързана основно с компютърни и комуникационни системи. Тези новини ще попаднат в категория "Технологии" и нейните подкатегории. По-голямата част от новините в тези категории ще са свързани с UNIX базирани операционни системи. Не на последно място ще публикувам и интересни и забавни новинки, които ще попаднат в категория "Развлечения".

Публикувано в Лични, Общество
Коментари: 0


<< Назад
© Боян Бойчев