Автобиография
Програми
Web Blog B
 
O Y A N   B O Y C H E
V Скинове & Fonts
Книга за Гости Игри
Лични Снимки Михаел Шумахер
Моите Приятели       Връзки
Меню
   
Инфо
 
Вашето IP:
 34.228.7.237
 
Дата и час:
19 Март 2024
06:57:06
 
Последна актуализация:
04 Януари 2024
 
Вие сте посетител №:
03.2024г. 1844
(2024г.) (0)

Посетители - ботове:
03.2024г. 1844
(2024г.) (7835)

 
 

Valid XHTML 1.0 Transitional

 
Новини
Новини за категория Общество
100 години - Футболен клуб БЕРОЕ
Честит празник на всички беройци!
Четвъртък, 19 Май 2016
Тази години любимия ми български футболен отбор БЕРОЕ навършва 100 години от основаването му. Празниците в Стара Загора вече започнаха. Футболният клуб има вече нова юбилейна емблема, нов юбилеен екип, нова юбилейна песен (вкл. видео клип), юбилейна книга "Берое – 100 години футбол".

На 17 Май 2016г. се състоя и юбилейният мач срещу "Партизан" (Белград, Сърбия), в който беройци победиха с 2:0. Валидирана бе и юбилейна пощенска марка "100 години Светът е Берое" на 16 Май 2016г. На церемонията присъстваха знакови личности свързани с "Български пощи" ЕАД и ПФК Берое. Повече информация около юбилея може да намерите на официален уебсайт на Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора.

Ето и част от историята на клуба до момента (от www.beroe.bg):

Футболът в Стара Загора води началото си от 1916 година. Берое е наследник на традициите на старозагорския футбол.
– През годините името му е било променяно на: Верея, Рекорд (от 1920 г.), Борислав, Бероя, Траяна, Светослав (от 1925 г.), Левски (от 1947 г.), Шипка, Строител (от 1949 г.), Ударник (от 1950 г.), Спартак, ДНА, Ботев (от 1957 г.), Берое (от 1959 г. след обединение на Ботев и Локомотив), Олимпик-Берое (от 1999 г. след обединение с Олимпик Тетевен) и БЕРОЕ.

В международно отношение, за най-велик мач се счита: Берое – Ювентус (с 8! световни шампиони в състава) 1:0 на 24.XI.1979 г.

Текстът на юбилейната песента (от www.beroe.bg):

От далечни времена,
родените по таз земя
имали били сърца на герои.

Моят град от древността
има много имена –
най-велико е това на Берое.

Да! Да! Да!
В мене бият две сърца!

Две сърца – едното мое
и едно за Берое.
Имаме сърца на герои –
бият само, само за Берое.

Е-о-е… Никога на колене!
Берое – зелени Богове.

Публикувано в Общество, Спорт
Коментари: 0

Net1/Нет 1 настройки при търсене/сканиране на канали
Общодостъпна информация за всеки
Вторник, 19 Февруари 2013
Здравейте, тези дни имах проблем с четири от HD каналите на телевизията предоставена от Нет 1, а именно:
  • Travel Channel HD
  • iConcert HD
  • Fashion HD
  • Luxe HD
Свързах се с Net1/Нет 1, за да разбера дали проблема не е при тях. Отговориха ми, че към текущата дата нямат проблеми с тези телевизии и ако не мога да си настроя телевизора, то за скромната сума от 10лв. ще пратят техници да го направят за мен. Реших, че все пак мога да се оправя с телевизора си и разбрах, че дефакто от значение е как се сканират/търсят телевизионните канали. Няколко важни настройки са от значение, които за щастие на следващия ден получих от Net1/Нет 1.

Валидните настройки за Net1/Нет 1 към 21 Септември 2016 са:
  • Network ID: 0001
  • Frequency: 730000 kHz
  • Modulation: 64 QAM
  • Symbol Rate: 6900 kS/s
  • Start Frequency: 290000 kHz
  • Stop Frequency: 858000 kHz
След като направих сканиране/търсене с настройките описани по горе, четирите канали се появиха "неочаквано".

От Net1/Нет 1 ми обещаха, че тази информация ще бъде качена на официалния им сайт, но кой знае.

Полезни връзки:

Публикувано в Общество, ТехнологииРедактирана на 21 Септември 2016
Коментари: 0

Нова придобивка - коментари към новините
Boyan Boychev Web Blog 2 (bb-blog 2.0.0.0)
Вторник, 7 Юли 2009
Boyan Boychev Web Blog 2 (bb-blog 2.0.0.0) е вече на линия с новата си възможност за добавяне на коментари към новините на сайта. Най-накрая, след точно 2 години и половина, се наканих да довърша обещанато тук. По този начин собствения ми блог придоби значително по-завършен вид.

Това е първоначалният вариант на версия 2, което личи и от името - bb-blog 2.0.0.0. Тук ще споделя някои особености свързани с коментарите към новините:
  • Всеки добавен коментар ще бъде разглеждан от модератора на сайта, т.е. моя милост, преди да бъде публикуван на сайта. Ако даден коментар отговаря на изискванията ми, то той ще бъде одобрен, публикуван и впоследствие видим за всички посетители на сайта;
  • Неодобрен коментар, добавен от даден посетител, ще бъде видим само и единствено от този посетител в рамките на същата сесия;
  • Предоставя се възможност на автора на коментара да редактира собствения си коментар в рамките на същата сесия, използвана при добавянето на същия този коментар.
Засега всички коментари са на едно ниво, т.е. няма възможност за добавяне на подкоментар към даден коментар. Не е предоставена възможност за изтриване на коментар от автора му в рамките на същата сесия. Липсва възможност за регистриране на потребители в блога, т.е. дори автора на даден коментар няма да може да го редактира или изтрие след изтичане или затваряне на сесията (използвана при добавянето му). В зависимост от нуждите на посетителите на сайта тези или други нови възможности ще бъдат реализирани. Вероятно ще се наложат и поправки във вече реализираното, при открикрането на грешки, бъгове или други неудобства.

Стартът е даден, чакам вашите отзиви и препоръки като коментари или на електронната ми поща (виж раздел "Автобиография").

Благодаря за вниманието!

С уважение,
Боян Бойчев

Публикувано в Лични, Общество
Коментари: 1

Демокрацията изяде своите деца
Стефан Цанев, "Мравки и БОГОВЕ", Книга ТРЕТА, Глава 8
Петък, 20 Юни 2008
Винаги съм се чудил дали по времето на социализма животът на българския народ е бил по-добър от сегашния. Някои ще кажат да дефинирам по-точно "добър", ами по-сигурен, по-спокоен за нас и нашите деца. Живял съм през последните 7 години от това управление, но това са били 7 несъзнателни години, от които имам съвсем бегли спомени. Споделяли са с мен противоречиви мнения и аз за себе си и до сега нямам крайно мнение по въпроса. Не знам какво е било мисленето на хората в България преди 1944г. и след 1944г., по време на социалистическото управление, но днешното мислене на по-голяма част от хората не ми се струва нормално за XXI век. Та наскоро това ме доведе до мисълта, че може би тези 45 години социализъм в България са повлияли значително на мисленето на хората и то в отрицателна насока. Това разбира се е изцяло мое предположение.

Публикувано в Лични, Общество
Коментари: 0

За и против българските имена
Да запазим българското ?!
Вторник, 6 Февруари 2007
Оказа се, че доста българи в наши времена предпочитат модерните западноевропейкси и американски имена за име на своето дете. Въпросът, който си зададох бе: "Има ли този факт някакво особено значение?". Отговор, който вътрешно да ме удоволетвори, не можах да намеря. С времето реших, че това в крайна сметка не толкова важно за мен за момента. Така стигнахме до момента, в който особено силно ме развълнува текст от един класически български роман, който препоръчвам всеки да прочете. Името на романа е "Хайка за вълци" от писателя с псевдоним Ивайло Петров. Романът датира от 1986г., в него се описват несгодите, успехите и борбите на българите през 80те години на XX век. Разбира се с това съдържанието на романа не се изчерпва ни най-малко.

Публикувано в Лични, Общество
Коментари: 0

Добре дошли в собствения ми блог
Boyan Boychev Web Blog
Неделя, 7 Януари 2007
Здравейте и добре дошли на всички в Boyan Boychev Web Blog. Днес, 7 Януари 2007 година, стартирам собствения ми web блог, който надявам се ще бъде полезен и интересен за много хора.

На първо място искам да честитя на всички българи новата 2007 година и да им пожелая много здраве, щастие и по-добри времена в Европейския съюз.

Тук и сега е времето да напиша кратко резюме на това, което ще съдържа блога. Текстовете, които ще намерите в този раздел на страницата ми, ще наричам "новини". Една голяма част от тях може би ще бъдат новини само за мен, но въпреки това се надявам да бъдат в полза и на много от Вас. Част от новините ще бъдат свързани с обществото - какво ми е направило впечатление и така ли трябва да бъде? В това число влизат и новините в сферата на изкуството, културата, спорта и други обществено значими области от живота на човека. По-голямата част от новините ще бъдат в областта на информационните технологии, тъй като по образование съм информатик и работата ми е свързана основно с компютърни и комуникационни системи. Тези новини ще попаднат в категория "Технологии" и нейните подкатегории. По-голямата част от новините в тези категории ще са свързани с UNIX базирани операционни системи. Не на последно място ще публикувам и интересни и забавни новинки, които ще попаднат в категория "Развлечения".

Публикувано в Лични, Общество
Коментари: 0


<< Назад
© Боян Бойчев